Δικαστική & Εγκληματολογική Ψυχολογία

Το Πρόγραμμα

Το μονοετές πρόγραμμα Δικαστικής & Εγκληματολογικής Ψυχολογίας εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές ψυχολογικές θεωρίες της βίας,  αναλύει την πιθανή συσχέτιση εγκληματικότητας & ψυχοπαθολογίας ενώ επικεντρώνεται στη μελέτη διαφόρων τύπων δραστών.

Στην πορεία του προγράμματος μελετάται η συνεισφορά της δικαστικής ψυχολογίας στη σκιαγράφηση του προφίλ του θύματος, στη διερεύνηση του τόπου του εγκλήματος, στην ανίχνευση ψεύδους ενώ τα τελευταία σεμινάρια του προγράμματος εισάγουν τους συμμετέχοντες στα διάσημα ψυχολογικά πειράματα αλλά και σε θέματα που αφορούν σε σημαντικά ζητήματα των εγκληματολογικών επιστημών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα θέματα Δικαστικής & Εγκληματολογικής Ψυχολογίας.

Θεματολογία Προγράμματος

Σύνδεση της Ψυχολογίας με την Εγκληματολογική Επιστήμη -Ανάλυση των Βασικών Σχολών Συμπεριφοράς -Ψυχολογικές Προσεγγίσεις στην Αιτιολογία του Εγκλήματος – Ο Στόχος & Οι Προσεγγίσεις της Δικαστικής & Εγκληματολογικής Ψυχολογίας. Τεστ που χρησιμοποιούνται στην δικαστική & εγκληματολογική ψυχολογία, ανάλυση και μεθοδολογία.

CSI Διερεύνηση του τόπου του εγκλήματος (Crime Scene Investigation) – Crime Scene Profiling – Η σκιαγράφηση του προφίλ των δραστών: Τα 5 Στάδια στην Διαδικασία Σκιαγράφησης του Προφίλ του Δράστη – Η ανάλυση του Modus Operandi & της Υπογραφής του Δράστη

Ψυχολογία Ψεύδους: Ανίχνευση Ψεύδους- Μικροεκφράσεις προσώπου – Τύποι ατόμων που ψεύδονται – Ψευδείς Ομολογίες – Ανακριτικές Τεχνικές

Διάσημα Ψυχολογικά Πειράματα που Σόκαραν Stanford-Μilgram- Τρίτο Κύμα

Τεχνολογία & έγκλημα – Μαζικοί Δολοφόνοι – Θρησκευτικά Εγκλήματα – Ομαδικές Αυτοκτονίες

Trafficking (Διεθνική Σωματεμπορία) – Απαγωγή & Ομηρία – Τρομοκρατία & πολιτική βία

Ψυχολογία και Φυλακή: Αξιολόγηση και Διάγνωση Κρατουμένων-Στρατηγικές Θεραπευτικής Παρέμβασης ανάλογα με το Έγκλημα – Αυτοκτονία στις Φυλακές

Σεμινάριο Αναπλήρωσης

Δίπλωμα Επιμόρφωσης

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος και εφόσον οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει όλα τα σεμινάρια λαμβάνουν Δίπλωμα Επιμόρφωσης στην Δικαστική & Εγκληματολογική Ψυχολογία με ΔΙΕΘΝΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ενώ, εντάσσονται αυτομάτως στην κατηγορία FORENSIC CBT unit του Διεθνούς Φορέα Προαγωγής Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας VENETI FOR COGNITIVE-BEHAVIORAL THERAPY.

Εισηγήτρια Προγράμματος

Βασιλική Γ. Βενέτη

ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, University of Indianapolis, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

ΒΑ Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης, Sheffield Hallam University, Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, ΕΠΙΨΥ, Ελλάδα

Εκπαιδευμένη στις Δικαστικές & Εγκληματολογικές Επιστήμες, ΗΠΑ – Αυστραλία – Ηνωμένο Βασίλειο

Δηλώστε Συμμετοχή!

Δευτέρα με Παρασκευή 13:00-15:00

  • (+357).96302092

Εγγραφείτε στο Newsletter

(We do not share your data with anybody, and only use it for its intended purpose)